06 – 184 267 32 info@anneluoma.nl
Selecteer een pagina

Anne Luoma

Hallo!

Ik ben Anne Luoma, al meer dan 20 jaar professional organizer in Utrecht en omgeving. Na mijn vwo-opleiding studeerde ik Russisch aan de Universiteit van Helsinki. Door een bijbaan als reisleidster leerde ik mijn Nederlandse man kennen en in 1986 verhuisde ik naar Utrecht, waar ik sindsdien met veel plezier woon. Toen ook de jongste van onze drie kinderen naar de basisschool ging, startte ik de studie grafisch ontwerpen aan de HKU. In mijn afstudeerproject onderzocht ik de problematiek van besluitprocessen als keuze-mogelijkheden groot zijn – iets waar we in de meerkeuzemaat- schappij dagelijks mee te maken krijgen. Ondertussen voltooide ik de training tot professional organizer. In 2004 kreeg ik borstkanker. Eenmaal hersteld nam ik het besluit om bedrijfsmatig mijn kennis over ordening en hergebruik van spullen en documenten aan te bieden aan klanten. We functioneren immers beter in een prettige woonomgeving, maar moeten ook zorg dragen voor het milieu!    

In 2009 introduceerde ik mijn beroep ook in mijn geboorteland Finland, waar ik de eerste Finstalige organizingboek uitbracht. Ik heb daar meer dan honderd cursussen en workshops over organizing gegeven. Samen met twee collega’s hebben we de Finse organizersvereniging Suomen ammattijärjestäjät (www.ammattijarjestajat.fi) opgericht. Door de lockdown blijf ik tegenwoordig thuis en train ik Finse organizers online.

Onder mijn Nederlandse klanten zijn mensen die kampen met adhd, autisme, NAH en beginnende dementie. Om deze personen adequaat te kunnen bijstaan heb ik vele trainingen gevolgd bij Nbpo, SvO, ICD en elders. Naast mijn lidmaatschap bij de Finse Beroepsvereniging (SAJ) ben ik ook lid van de Nederlandse (NBPO) en Amerikaanse (NAPO) beroepsverenigingen.

Dankzij mijn talenstudies en kunstacademieachter- grond heb ik ook ervaring in het ordenen van teksten, afbeeldingen en objecten tot een geheel, dat meer wordt dan de losse onderdelen ervan.

“Na de verbouwing en de geboorte van ons jongste kind kwam ik maar niet toe aan het uitpakken van de dozen die onze logeerkamer vulden. Toen we eenmaal samen dat aanpakten, was het in een aantal uren opgelost. Anne heeft overtollige spullen naar de kringloop gebracht en ons heel goed geadviseerd in de verkoop van de oude schilderijen, die uiteindelijk even veel geld opbrachten als wat haar dienst ons had gekost! Nu kan mijn moeder mooi bij ons logeren als ze komt oppassen.”

Neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek!

6 + 3 =